Meny

Nyhetsbrev november 2014

Publicerad 2014-11-20 08:10

Planerat driftstopp 

Lördagen den 6 december mellan kl. 10.00 och 16.00 kommer vi att förbättra lagringen av data i TendSign för att göra tjänsten ännu mer stabil.

Det innebär att du inte kommer att kunna nå TendSign under den här tiden. 

Vi beklagar detta och tackar för visad förståelse.


Jämtland bäst i landet på upphandlingar

Under förra året publicerades totalt 19 885 offentliga upphandlingar i Sverige, till ett uppskattat värde av 600 miljarder kronor. 

Vismas Upphandlingsbarometer, som nu presenteras för första gången, toppas av Jämtlands län följt av Gotland och Kronoberg.

>> Läs mer


Moderna inköpsverktyg bra för miljön

Växjö kommun utmärker sig för sin klimatsatsning. Kommunen ställer miljökrav och etiska krav i sina upphandlingar, använder livscykelkostnadsanalys och har infört samordnad varudistribution som reducerar antal transporter och koldioxidutsläpp.

– Vårt elektroniska beställningssystem är en nyckel till att nå målet, säger David Braic, upphandlingschef på Växjö kommun. 

>> Läs mer


 Så ska de nya direktiven implementeras

Regeringens utredning är nu klar. Den 29 september samlades utredare och experter på konferensen "Framtidens upphandling – de nya EU-direktiven" för att diskutera hur EUs upphandlingsdirektiv ska implementeras. 

Vi har sammanfattat samtliga reflektioner och förslag i en rapport. 

>> Läs rapporten (pdf)


Webbinarium om mätning och uppföljning

Att mätning och uppföljning är en utmaning framkommer ständigt i olika undersökningar.

EBG Network har genomfört ett webbinarium där inköpsexpert Helena Brynolfsson presenterar resultatet av undersökningen "Mätning och uppföljning för upphandlingschefer 2014". 

>> Se webbinariet (pdf)


 Tips från supporten

Sedan releasen av TendSign 4.1 finns nu fler sätt att skapa massbrev till specifika anbuds-/ansökanslämnare. 

I steget utvärdera > utvärdera anbud har det tillkommit en kuvertsymbol för att lägga till ett nytt massbrev och under inkomna anbud finns valmöjligheten ”Nytt massbrev urval”.

>> Läs mer

Senast ändrad 2014-11-20 09:08

Alla nyheter

Till samlingssidan