Meny

Visma TendSign får nytt utseende

Publicerad 2014-04-24 15:29

Visma TendSign har fått ett nytt utseende. Med ny design och enklare navigering har vi gjort det ännu enklare att jobba med offentlig upphandling.

Vi har sammanställt det du behöver i samband med lanseringen. Här finns nya manualer, instruktionsfilmer, en videopresentation av de viktigaste gränssnittsändringarna samt en kort intervju med produktchefen Daniel Simonsson. Du får även höra varför och hur vi har jobbat för att göra TendSign mer användarvänligt. 

Vad är nytt? 

Daniel Simonsson är produktchef för Visma TendSign och har jobbat med webbaserade system för upphandling sedan 2001.

 – Det är fyra områden vi fokuserat på: Grafiskt utseende, enklare navigering via tydliga menyer, effektiv startsida med överblick för upphandlaren och slutligen funktionen ”drag and drop” (dra och släpp) i strukturerade dokument.  

  

Guidad tur i det nya gränssnittet (du bör se den)

 

 

Varför nytt gränssnitt och enklare navigering? 

Supportchef Annelie Sunnermalm berättar varför vi har valt att designa om TendSigns gränssnitt. 

– TendSigns användare har efterfrågat ett mer modernt och användarvänligt gränssnitt och bättre överblick, berättar hon. 

  

Hur har TendSign fått ett nytt utseende?

Tom Airaksinen jobbar med användbarhet på Visma. Han ansvarar för att TendSign hjälper upphandlaren att effektivt och på ett behagligt sätt lösa sina arbetsuppgifter. 

I arbetet med TendSigns nya gränssnitt har Tom utgått från användarnas behov genom att intervjua upphandlare och inköpare, lyssna på supportsamtal och inhämta användarnas synpunkter på sina skisser. Färdiga konceptskisser ledde till en klickbar prototyp som i sin tur användes till tester.

– Jag ser det som att vi nu har tagit ett stort steg i rätt riktning mot ett nytt och mer användarvänligt TendSign. 

Hoppas du också tycker det! 

Senast ändrad 2014-05-20 13:11