Meny

Intervju med Peter Gerhardsson

Publicerad 2015-11-02 11:20

Den första oktober tillträdde Peter Gerhardsson som ny vd för Visma Commerce. Nu är det dags att presentera Peter i en kort intervju.

Peter Gerhardsson, foto: Christos Mylonas

Foto: Christos Mylonas

Beskriv din bakgrund?

Idrottsbakgrund med 15 år som elitspelare inom ishockey, där jag fick möjligheten att kombinera en trainee-plats på IBM med min idrott, varpå jag kunde titulera mig Systemutvecklare med fokus på Java. Därefter har jag arbetat med försäljning på IT-bolagen Connecta och XLENT. De senaste sex åren var jag Sverigechef på Avanade.

 

Några ord om första månaden på jobbet som ny vd för Visma Commerce och dina första intryck av bolaget?

En mycket varm och välkomnande atmosfär på Visma, både på koncernen och specifikt hos Commerce. Man är inkluderande och mycket vänligt inställd i sitt tillmötesgående. Något jag personligen värdesätter väldigt högt då jag ofta reflekterar över hur vi uppfattas av våra kunder.

 

Vad kan du tillföra som vd?

Jag hoppas kunna tillföra att bygga ett Visma Commerce - där vi driver mot samma gemensamma mål och vision, och alla känner sig delaktiga i en och samma kultur som bygger på ett varumärke sprunget ur våra värderingar.

 

Utmaningar och möjligheter med att leda ett produktföretag?  

Att balansera intresset mellan perfektion i skapandet av produkten och vad marknaden efterfrågar och vill betala för. Möjligheterna är enorma med ett produktbolag där man både kan arbeta långsiktigt och kortsiktigt, medans i tjänstesektorn är en förlorad fakturerbar timme inte möjlig att ta igen.  

Senast ändrad 2015-10-29 14:21