Meny

Nedan hittar du information om vårt nya annonseringsverktyg och utfasningen av vårt gamla annonseringsverktyg DIBUS.

 

Hur får jag tillgång till information om mina annonserade upphandlingar i DIBUS? 

Fram t.o.m. 6 maj 2018 kan du ta del av dina annonser och tillhörande statistik via DIBUS.

 

Hur sparar jag ner en annons via DIBUS? 

Sök fram annonsen i DIBUS och välj “Visa sammanställning för utskrift”. Välj “Skriv ut” och “Spara som PDF”.

 

Hur kommer jag efter 7 maj åt mina annonser som annonserats via DIBUS?

Efter nedstängningen av DIBUS kommer de annonser som annonserats via TendSign att fortsatt vara åtkomliga via steget Annonsera, respektive steget Efterannonsera i TendSign. Du kan också hitta annonserna via Upphandlingsbiblioteket.

 

Hur korrigerar jag en annons som annonserats via DIBUS? 

Komplettering av en tidigare publicerad annons (som annonserats genom DIBUS) kommer att vara möjligt att annonsera genom DIBUS fram till och med 6 maj 2018.

 

Hur efterannonserar jag en upphandling som annonserats via DIBUS? 

Efterannonsering (Meddelande om tilldelning av kontrakt) av upphandlingar som annonserats via DIBUS kommer vara möjligt att annonsera t.o.m. 6 maj 2018.

 

Behöver jag skapa ett nytt konto för att kunna använda det nya annonseringsverktyget? 

Om du annonserat direkt i DIBUS tidigare behöver du ett konto i Visma TendSign för att kunna annonsera din upphandling. Har du inget konto i Visma TendSign, kontakta oss på 010-14 13 318 eller tendsignsupport@visma.com. Du som använder upphandlingssystemet Amesto Sourcing kommer att kunna annonsera i det nya annonseringsverktyget.  

 

Mitt upphandlingssystem är integrerat med DIBUS, hur påverkas jag?

Upphandlingssystemen Visma TendSign och Amesto Sourcing kommer att vara integrerade med det nya annonseringsverktyget. Om du använder ett annat upphandlingssystem som inte är integrerat med vårt nya annonseringsverktyg, och ditt upphandlingssystem inte på egen hand stödjer annonsering till TED, kan du skaffa ett konto i Visma TendSign för att annonsera din upphandling. 

 

Mitt upphandlingssystem har inte stöd för att annonsera ett förfarande, hur gör jag för att annonsera? 

Annonseringen startar du i ditt upphandlingssystem. Om ditt upphandlingssystem inte stödjer annonsering av ett visst förfarande kan du skaffa ett konto i Visma TendSign för annonsering av det aktuella förfarandet. 

 

Vad händer med webbspeglingen (tjänst för att visa upphandlingsannonser) på vår hemsida när jag går över till att annonsera via Visma TendSign?

Upphandlingar som du annonserar i Visma TendSign kommer att visas på din webbspegling precis som idag. Vilka annonser som visas på er webbspegling styrs av vilken/-a upphandlande myndigheter/enheter (organisationsnummer) som anges i annonsen. Dessa uppgifter förs över från Visma TendSign till annonsen.

 

Har du andra frågor som rör annonsering kontakta vår support

Om du använder ett annat upphandlingssystem än Visma TendSign vänd dig till ditt upphandlingssystems support.