Nivåer i TendSign

Visma TendSign finns i tre nivåer - ett komplett verktyg för hela processen eller delar av den. Oavsett vilken nivå du har kan du köpa till en eller flera fristående moduler. Visma TendSign kan utvecklas och uppgraderas efter dina behov och kan integreras med flera ledande affärssystem. Du har alltså alla möjligheter att skapa just det verktyg som är mest effektivt för ditt arbete.

TendSign PRO

Elektronisk upphandling med elektroniska formulär och automatisk utvärdering. Visma TendSign Pro innehåller alla möjligheter. Du jobbar i en tydlig process med behörighetsstyrning. Här kan du skapa helt elektroniska förfrågningsunderlag, tidsplanera hela processen, hantera och publicera frågor och svar, samt utforma och distribuera tilldelningsbeslut. Leverantörerna svarar i elektroniska formulär och du kan hantera automatisk utvärdering direkt vid anbudsöppningen; enkelt, säkert och effektivt för alla.

TendSign PLUS

Upphandlingsverktyg med elektronisk anbudsgivning via bifogade dokument. Visma TendSign Plus ger dig möjligheten att jobba i en tydlig process med behörighetsstyrning, tidsplanering och bifogade filer. Här kan du även hantera och publicera frågor och svar, samt utforma och distribuera tilldelningsbeslut. Anbudsgivning sker elektroniskt via att leverantörerna bifogar dokument.

TendSign BASIC

Annonseringsverktyg med enkel tidsplanering och möjlighet att bifoga filer. Visma TendSign Basic är ett enklare verktyg med integrerad annonspublicering. På denna nivå kan du också bifoga filer som leverantörerna får tillgång till.

Cpv-koder

Här finns aktuell cpv-kods lista där du kan söka på både huvudgrupp och undergrupp. http://webus.opic.com/tjanster/cpv_insite2/cpv_seek.asp?parLang=SV

Inställningar i webbläsare

För att TendSign ska fungera som bäst med webbläsarna Internet Explorer, Firefox, Safari och Google Chrome bör följande inställningar kontrolleras.

Inställningar för Internet Explorer

Välj i Internet Explorers menyrad: Verktyg > Internetalternativ.

Fönstret Internetalternativ har flikar i ovankant, klicka på nedanstående flikar för att göra respektive inställning.

Fliken Allmänt

Lokalisera Webbhistorik > klicka på Ta bort. Eventuellt krävs även att bockrutorna Formulärdata och Lösenord markeras, avsluta genom att klicka på Ta bort.

Klicka nu på Inställningar till höger om Ta bort. Markera radiorutan ”Varje gång sidan besöks” under rubriken ”Kontrollera om det finns senare versioner av lagrade sidor”. Avsluta med OK.

Fliken Säkerhet

Markera ikonen Tillförlitliga platser > klicka på Platser > Bocka ur rutan ”Begär serververifiering (https) för alla platser i den här zonen”.

Lägg till texten:

*.vismaopic.uservoice.com – klicka på lägg till.

*.tendsign.com – klicka på lägg till.

*.opic.com – klicka på lägg till.

*.ibinder.com – klicka på lägg till. Avsluta med knappen Stäng.

Fliken Sekretess

Tillåt användning av cookies/kakor genom att klicka på knappen Platser.

I fältet ”Webbplatsens adress” skrivs nu ”tendsign.com”, klicka på Tillåt, upprepa detta, men med texten ”opic.com”. Avsluta med OK.

Popup-fönster får inte blockeras för TendSign.

Klicka på Inställningar under rubriken ”Blockering av popup-fönster”.

Tillse att adresserna:

*.tendsign.com

*.opic.com

*.ibinder.com

finns tillagd bland tillåtna webbplatser. Avsluta med Stäng.

Fliken Avancerat

Skrolla ner till området säkerhet (som rubriceras med gult hänglås) > tillse att bockrutan ”Spara inte krypterade sidor på disken” är avmarkerad. Avsluta med OK.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Inställningar för Firefox

Välj i Firefox menyrad: Verktyg > Inställningar.

Fönstret Inställningar har flikar i ovankant, klicka på nedanstående flikar för att göra respektive inställning.

Fliken Innehåll

Popup-fönster får inte blockeras för TendSign. Tillse att adresserna *.tendsign.com, *.opic.com och *.ibinder.com finns tillagd bland >tillåtna webbplatser genom

att till höger om bockrutan ”Blockera popup-fönster”, klicka på Undantag och lägg till dessa adresser. Klicka på tillåt för varje tillagd adress. Avsluta med Stäng.

Fliken Sekretess

Välj att rensa ut tidigare historik. Tidsintervall att ta bort: All historik. Välj Detaljer. Markera ”Formulär- och filhämtningshistorik”, ”Aktiva inloggningar”.

Klicka på Ta bort.

Som standard tillåter Firefox kakor (cookies). Om du får problem med att logga in så beror detta på säkerhetsinställningarna inte tillåter kakor (cookies). De datorer med den inställningen kommer inte att kunna logga in utan att sätta upp denna webbsida som ett s.k. undantag.

Lägg till TendSign som undantag i Firefox så här:

Klicka på fliken Sekretess

Om det står ”Använd anpassade inställningar för historiken”, så klicka på Undantag

Under "Adress till webbplats" skriver du: tendsign.com, klicka på tillåt. Gör samma sak för vismaopic.uservoice.com, opic.com och ibinder.com.

Avsluta med Stäng.

Norska användare anger tendsign.no. Danska användare anger samhandel.udbudsvagten.dk

Avsluta med Stäng.

Fliken Avancerat

Välj underfliken Nätverk

Lokalisera området ”Cachat webbinnehåll” klicka på Rensa nu.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Inställningar för Safari

Välj i Safaris menyrad: Redigera > Inställningar.

Fönstret Inställningar har flikar i ovankant, klicka på nedanstående flikar för att göra respektive inställning.

Fliken Integritetsskydd

Under texten ”Cookies och andra data från webbplatser:” finns knappen Detaljer – klicka på den!

Ange texten ”vismaopic.uservoice.com” i textfältet med förstoringsglasikonen upp till höger. Gör samma sak för "opic.com" samt "ibinder.com".

Avsluta med Klar och stäng sedan ner Inställningar.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Inställningar för Google Chrome

Klicka på verktygsikonen (Anpassa och kontrollera Google Chrome) till höger om adressfältet.

Välj alternativet Inställningar. En ny vy öppnas nu med en menyspalt till vänster.

Säkerställ att valet Inställningar är markerat i menyspalten till vänster.

Längst ner på sidan finns valet ”Visa avancerade inställningar” – klicka på det!

Under rubriken Sekretess finns knappen Innehållsinställningar – klicka på den!

Under rubriken Cookies finns knappen Hantera undantag – klicka på den!

I textfältet vid Värdnamnsmönstermåste vart och ett av nedanstående begrepp skrivas i och tillåtas genom att klicka på OK.

• tendsign.com
  • tendsign.no (gäller enbart användare av norska TendSign)
  • tendsign.dk (gäller endast användare av danska TendSign)
  • opic.com
  • uservoice.vismaopic.com
  • ibinder.com

Under rubriken Popup-fönster finns knappen Hantera undantag– klicka på den!

I textfältet vid Värdnamnsmönstermåste vart och ett av nedanstående begrepp skrivas i och tillåtas genom att klicka på OK.

• tendsign.com
  • tendsign.no (gäller enbart användare av norska TendSign)
  • tendsign.dk (gäller endast användare av danska TendSign)
  • opic.com
  • uservoice.vismaopic.com
  • ibinder.com

Avsluta med att stänga ner Innehållsinställningar och därefter fönstret Inställningar.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Anbudsgivare

Är du leverantör och behöver support för TendSign? Klicka här!

Öppettider support

Helgfria vardagar kl. 7-17, med undantag för skärtorsdag och valborgsmässoafton då vi stänger kl.15.

Sista tid för att skicka in nya annonser för garanterad* publicering samma dag är kl.15 under helgfria vardagar, med undantag för skärtorsdag och valborgsmässoafton då sista tid är kl.12.00. Andra tider kan förekomma vid enstaka tillfällen och meddelas då nedan.

*vid eventuella fel, som bristfälligt underlag vid CPV-kodning eller liknande, kan inte publicering samma dag garanteras. Annonsen kvalitetsgranskas innan publicering. Säkerställ att du finns tillgänglig för eventuella frågor tills dess att du fått besked om att annonsen är publicerad.